sâmbătă, 1 martie 2014

Vreau sa am un copil fericit!”. De cate ori n-ai auzit sau n-ai gandit lucrul acesta? Dar ce faci pentru a ajunge aici? Desi este un sentiment admirabil si un obiectiv urmarit de toti oamenii, fericirea este o valoare tot mai greu de atins in familiile secolului 21. 


Prea putini parinti inteleg ce il face cu adevarat fericit pe copilul lor si chiar mai putini reusesc sa-si ajute odrasla sa gaseasca fericirea. De cele mai multe ori, incercarea de a-si face copilul fericit este boicotata de mesajele distorsionate propagate de mijloacele de comunicare in masa, care preamaresc cultul puterii, al opulentei si al atractivitatii fizice. Uneori insa aceste atribute nu aduc dupa ele sentimentul de implinire sufleteasca.

Dar ce e de facut pentru a avea un copil fericit care, mai tarziu, se va transforma intr-un adult implinit? Inocularea catorva valori primordiale, de bun simt, sunt de cele mai multe ori suficiente pentru dobandirea fericirii.

1. Stima de sine
Stima de sine contribuie cu varf si indesat la statutul de copil fericit. Ea le da celor mici senzatia de siguranta si ii face sa paseasca prin lume cu incredere. Stima de sine ii responsabilizeaza pe copii, transformandu-i, mai apoi, in adulti de succes. In fine, un copil increzator in fortele proprii tine la distanta sentimente negative ca anxietatea, principalul motiv al nefericirii.

2. Atitudinea pozitiva
Invata-i de mici sa vada jumatatea plina a paharului. Copiii optimisti sunt cei care-si pierd cel mai greu speranta, mai tarziu, in viata. Ei tind sa vada lucrurile intr-o lumina roz, iar “cerul” lor e rareori acoperit de furtuna. Copiii care stiu sa adopte o atitudine pozitiva sunt recunoscatori pentru ceea ce primesc de la parinti si mai apoi de la societate. Ei stiu sa aprecieze oportunitatile ce li se ofera si sa le transforme in motive de bucurie.

3. Entuziasmul
Descopera-i calitatile si incurajeaza-l sa si le manifeste activ. Daruirea si entuziasmul pentru o activitate vin la pachet cu fericirea. Indiferent ca piciul tau e bun la sport, la muzica sau la desen, ori face adunari de la 4 ani, hobby-urile din copilarie se pot transforma in meserii stralucite. Un copil preocupat inseamna un copil fericit.

4. Echilibrul
Aceasta valoare vine sa o contrabalanseze pe cea dinainte. Micutii trebuie sa-si concentreze atentia pe activitati diverse, nu doar pe una singura. Altfel, atunci cand acea activitate nu-i va aduce satisfactii sau – din varii motive – n-o va mai putea practica, strengarul tau va fi greu sau imposibil de multumit, orice i-ai oferi in schimb. Cu cat mai multe optiuni, cu atat mai multe sanse la implinire.

Ofera-i pustiului tau toata dragostea de care are nevoie si lasa-l sa-si exprime, la randul sau, afectiunea fata de tine si de restul familiei. Nu il rasfata, dar nu fi nici un parinte distant.

sursa: depici.ro

Pentru a afla mai multe detalii in legatura cu petrecerile organizate de firma Abramburici, va invitam sa accesati urmatorul link.

Abramburici S.R.L
E-mail: abramburicii @ gmail.com

Telefon: 0745 836 572

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu